Belangenvereniging voor Beroepsbeoefenaars in de Massage- en Sportverzorgingsbranche

COVID-19 (Coronavirus)

Beste BMS-leden,

Op maandag 23 maart heeft het kabinet nieuwe maatregelen getroffen in verband met het coronavirus (COVID-19) om verdere verspreiding zoveel mogelijk in te dammen en het virus onder controle te krijgen. Voor kappers, schoonheidsspecialisten en andere in zogenoemde contactberoepen op het gebied van uiterlijke verzorging geldt tot 6 april dat zij helaas hun vak niet meer mogen uitoefenen. Als masseur en/of sportverzorger vallen wij onder een contactberoep.

Door de rijksoverheid zijn er financiële regelingen getroffen voor ondernemers, bedrijven en zzp’ers. Waaronder het noodloket, uitstel van betalingen van belastingen, tijdelijke verlaging invorderingsrente, tijdelijke verlaging tarief van de belastingrente en wijziging voorlopige aanslag.

Let op! Ondernemers met zaak in eigen huis zijn uitgesloten van het noodloket. Om in aanmerking te komen moeten ondernemers een fysieke inrichting buiten het eigen huis hebben waar zij werkzaamheden verrichten. De regeling zet in op het niet meer kunnen betalen van vaste lasten vanwege maatregelen die getroffen zijn door het coronavirus.

Voor ZZP’ers is er een tijdelijke ondersteuning:

Wij adviseren iedereen deze nieuwe maatregelen op te volgen en hierin verantwoordelijkheid te nemen én - tot nadere berichtgeving - geen behandelingen meer te verrichten.

Actuele informatie over het coronavirus vindt u op de website van het RIVM. U kunt ook bellen met het landelijke publieksinformatienummer 0800-1351.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees voor meer informatie onze Privacyverklaring. Accepteren