Belangenvereniging voor Beroepsbeoefenaars in de Massage- en SportverzorgingsbrancheInloggen
 

BMS update corona-virus 9 April

Gepubliceerd op 10 april 2020.

Beste Leden,

Wat zijn wij in een vervelende tijd beland. Zeker wij, als masseurs, kunnen eigenlijk helemaal niet uit de voeten en vrijwel nergens kunnen wij ons inkomstenverlies terughalen en vooral ook onze 'professionele' hobby niet uitoefenen. Uiteraard zijn wij continue voor jullie bezig om goede oplossingen te krijgen, maar... het is een moeilijk verhaal hoor.

Gedeelde smart is halve smart wordt gezegd, maar wat ons betreft mag het ophouden. Wij doen in ieder geval wel onze uiterste best.

TOGS

Afgelopen week hebben jullie bericht ontvangen over de financiƫle tegemoetkomingen die er zijn gesteld vanuit de rijksoverheid. Vanaf 15 april 2020 is er voor de ondernemers met SBI-Code 86919 ook de mogelijkheid om gebruik te maken van de zogenaamde TOGS (Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren).

Verzorg je naast massage nog andere diensten, kijk dan op de volgende website of je SBI-code in aanmerking komt voor de vergoedingen. Je kunt je SBI-code vinden op het uittreksel van de kamer van koophandel. Er is ook een zoektool SBI-Code, hier kunnen jullie met je KVK nummer zien onder welk SBI-code je staat ingeschreven.

TOZO

Helaas vallen masseurs met een praktijk aan huis (nog) niet onder deze regeling. Masseurs met een praktijk buitenshuis hebben volgens hen zwaardere vaste lasten en worden daarom harder getroffen. Wij zijn momenteel in gesprek met het RVO (Rijksdienst voor ondernemend Nederland) om ons ook hard te maken voor de grote groep masseurs die aan huis werkt en nu ook zonder inkomsten zit. De hypotheek van deze groep gaat immers ook gewoon door.

Mocht u momenteel (nog) niet in aanmerking komen voor de TOGS? Maar heeft u een praktijk aan huis dan komt u misschien wel in aanmerking voor de TOZO (Tijdelijke Overbruggingsregeling Ondernemers). Via de volgende link kunt u kijken of u voldoet aan de voorwaarden van deze regeling.

Wij houden jullie op de hoogte!

Met vriendelijke groeten,
Inge Vermaas
Administratie BMS

www.bms-belangenvereniging.nl
inge@bms-belangenvereniging.nl

Tel. 078-6314466

Foto

Inge Vermaas

Inge Vermaas

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees voor meer informatie onze Privacyverklaring. Accepteren